ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΑΤΣΑΝΗ

Ποιοί είμαστε

Στο τυροκομείο ΓΡΑΤΣΑΝΗ συνεχίζουμε την οικογενειακή παράδοση 50 ετών, όπου στις εγκαταστάσεις του τυροκομείου μας συνδυάζουμε την χρήση της τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους παράγωγης, τον ίδιο σεβασμό και πάνω από όλα την αγάπη και την γνώση ώστε το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας  επεξεργαζόμαστε καθημερινά 10 τόνους φρέσκου γάλακτος όπου παράγουμε τα προϊόντα μας. Τα  προϊόντα μας διοχετεύονται κυρίως στην ελληνική αγορά μέσω μεγάλων αλυσίδων super market αλλά και μικρότερων καταστημάτων λιανικού εμπορίου ανά την χωρά.

Παράλληλα την τελευταία δεκαετία έχουμε αναπτύξει μια αξιόλογη για τα δεδομένα μας, εξαγωγική δραστηριότητα σε χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Γερμάνια, η Σλοβενία, η Ιταλία , η Κύπρος και αρκετές βαλκανικές χώρες.

Οικογενειακή παράδοση 50 ετών

Η ιστορία μας ξεκινά …

πριν πολλές δεκαετίες όταν ο πάππους μας, με καταγωγή από το βραχύφωνο χωριό Ματσούκι στην περιοχή των βόρειων Τζουμέρκων, όντας κτηνοτρόφος κατέβηκε στο Αγρίνιο για να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην ευρύτερη περιοχή. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ιδρύθηκε το τυροκομείο της οικογένειας σε ένα χωριό στην περιοχή του Αγρινίου. Έπειτα από σχεδόν 35 χρόνια, δημιουργήσαμε τις νέες μας σύγχρονες εγκαταστάσεις και από τις αρχές του 2007 έως και σήμερα συνεχίζουμε να εξελισσομαστε και να αναπτυσσόμαστε.

Σκοπός μας είναι …

 να παρέχουμε στους πελάτες μας προϊόντα που είναι άριστης ποιότητας. Έτσι φροντίζουμε να διασφαλίσουμε την ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε, για να έχουμε ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Σε συνολικό επίπεδο έχουμε αναβαθμιστεί στο πεδίο της παράγωγης από το 2007 με την τοποθέτηση σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού για την παράγωγη σκληρών τυριών και πρόσφατα στο πεδίο της συσκευασίας τοποθετώντας μια υπερσύχρονη γραμμή συσκευασίας.

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΑΤΣΑΝΗ

Οι  νέες μας σύγχρονες εγκαταστάσεις …

ολοκληρώθηκαν το 2007 και βρίσκονται στην θέση μήλα Παλαιομάνινας Αιτωλοακαρνανίας. Πλέον, μας προσφέρεται η δυνατότητα ημερήσιας επεξεργασίας γάλακτος έως και 20 τόνους 100% ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος για την παράγωγη των προϊόντων μας συνθέτοντας μια πλήρες γκάμα τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων. Με σύγχρονα μηχανήματα γίνεται η επεξεργασία του γάλακτος και η παράγωγη των προϊόντων μας. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων μας και έτσι εφαρμόζουμε συγχρόνους τρόπους παράγωγης και αυστηρούς ελέγχους κατά την συλλογή, την επεξεργασία, την παράγωγη και την συσκευασία.

Κατά την συλλογή εφαρμόζουμε όλη μας την τεχνογνωσία για να παραμένει το γάλα σε σταθερές θερμοκρασίες με σύγχρονα βυτία που ελέγχονται καθημερινά. Στο στάδιο τη παράγωγης, το γάλα αφού ελεγχθεί, μεταφέρεται στην γραμμή παράγωγης μας όπου εφαρμόζουμε τον παραδοσιακό τρόπο παράγωγης, προσθέτοντας πυτιά και καλλιέργεια. Μετά την πήξη, το τυρί κόβεται σε κομμάτια, αποβαλόντας το τυρόγαλο και εν συνεχεία το πήγμα  μεταφέρεται σε στρόγγυλα ανοξείδωτα καπούλια όπου παίρνει το τελικό σχήμα. Ακολουθεί, η μεταφορά των τυριών στις άλμες και μετά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την ωρίμανση. Η διαδικασία της ωρίμανσης γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο για περίπου 6 μήνες. Σε τελικό στάδιο όλα τα τυριά συσκευάζονται σε μια υπερσύχρονη πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή συσκευασίας και αποθηκεύονται στα ψυγεία. Η μεταφορά των προϊόντων μας γίνεται από ιδιόκτητα φορτηγά οχήματα που πληρούν όλες τις προδιαγραφές.